Rekryteringsverktyg

Rekryteringsverktyg eller rättare sagt, en rekryteringsmodul ingår i Webofficeone. Rekryteringsmodulen täcker hela den omfattande processen som en rekrytering innebär, från signerad affär till skapandet och publiceringen av en annons. Med hjälp av modulen kan du gallra bland ansökningar och utföra screening av kandidater på ett enkelt och smidigt sätt.

 

Vad gör en lyckad rekrytering

Följande punkter är viktiga att tänka på vid rekrytering:

  1. Lägg stor vikt vid att upprätta en så bra och informativ kravprofil som möjligt. Dels för att verkligen förstå beställarens/verksamhetens behov. Dels för att kunna ge kandidaterna så mycket information om företaget och tjänsten som möjligt.
  2. Fundera igenom var kompetensen du söker kan finnas.
  3. Ha en löpande och ärlig dialog/avstämning med både kund/beställare och kandidat.

Verktyget underlättar rekryteringen

När du ska rekrytera personer så kan Webofficeone hjälpa dig med samtliga steg i processen ovan.

Du kan publicera annonser till Arbetsförmedlingen, Monster, StepStone osv med ett klick.

Sedan vid själva rekryteringen kan vi hjälpa dig med ett bra och informativt underlag, mallar, där kandidaterna får ange önskad information om sig själva. Du bestämmer innehållet i mallarna. Genom att presentera tjänsten tydligt och klart tillsammans med kandidatens information får du ett tydligt underlag för rekrytering.

Dessa ansökningar hamnar rätt in i systemet. Där kan du sortera ansökningarna efter aktualitet, bjuda in till en intervju, ge avslag mm.

När uppdragsgivaren har valt sin kandidat kan du fakturera denne med ett klick.

Rekrytering efter fakta

Många tror, och ibland är det också så att en rekrytering sker främst genom ”magkänslan” och att vid ett möte med en kandidat, så känns det bara helt rätt. Tyvärr så stämmer såklart inte alltid denna magkänsla. Om du använder Webbofficeone får du lätt en överblick över kandidaterna så att du kan komplettera din magkänsla med konkret fakta, en av många fördelar med att använda Webofficeone som rekryteringsverktyg.

top
Webbyrå